Зловмисники упродовж року вчиняли крадіжки та інші злочини на території області. Оперативникам вдалося вийти на слід злочинної групи та затримати п’ятьох чоловіків — жителів Рівненської, Волинської, Житомирської областей та громадянина іншої держави.

Так, 25 жовтня, у ході спецоперації у Рівному поліцейські затримали зловмисників після вчинення чергового злочину. Молодики саме поверталися після крадіжки із магазину у Радивилівському районі. Крім того, вони обікрали магазин у Здолбунівському районі в ніч на 18 квітня. Усім п’ятьом повідомлено про підозру у вчиненні зазначених крадіжок. Також одному із зловмисників слідчі повідомили про підозру у хуліганстві 25 квітня цьогоріч у Рівному.

У Сарненському районі 25 жовтня під час проведення обшуку в господарстві за місцем проживання одного із учасників злочинної групи поліцейські виявили та вилучили автомат Калашникова та патрони до нього. Усе вилучене скеровано на проведення експертизи.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Усі учасники групи раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Усіх п’ятьох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сьогодні, 26 жовтня, за клопотанням слідчого суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, поліцейські перевіряють зловмисників на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень та встановлюють їхні злочинні зв’язки.

Повідомляє відділ комунікації Рівне нської області.