Реальні звуки літнього Рівного, які щодня могли чули містяни зібрали в одному музичному записі. Тепер всі ті, хто втомився ностальгувати за літньою атмосферою міста, можуть почути та побачити її в одному кліпі.

Звуки світлофора, птахів, підмітання дороги та навіть тролейбуса.

Об'єднати звуки в одину композицію вдалося завдяки роботі Івана Ніколаєва. “Відібравши звуки з яких можна було зробити цікаву барабанну секцію та ембієнт основу, я почав створювати композицію. Ідея композиції проста - ранок, який починається з підмітання вулиць та проїзду тролейбуса, далі початок денної двіжухі міста і вечір, коли ворони повертаються в гнізда. Ну і для того щоб трек отримав музичну форму, я додав партію баса, трішки синтезаторів, підсилив бочку - і отримав, на мою думку, сучасний музичний погляд на МОЄ місто” - Іван Ніколаєв, саунд-дизайнер. Автори розповідають, що перейняли ідею у британців. " Є такий Ден Мейсі, який свого часу зробив саундтрек бродвею. Він зранку до вечора записував різні звуки Бродвею. Таким чином змонтував з цього кліп і зробив собі трек . У нас з'явилася ідея, чому таке саме не зробити у Рівному, бо в Рівному теж є специфічні звуки, які нам всім відомі? Що якщо їх поєднати і зроити на це кліп?" - Тимур Тимченко, режисер проекту, керівник “Creators Community”.

Робота тривала три місяці, кажуть автори. Пошук та зйомка відеоматеріалів зайняла найбільше часу кажуть автори. “Я ніколи не спостерігав так за містом, не бачив як Рівне прокидається, як звучить. Починаєш шукати щось незвичайне і в той же час знайоме у всьому.

Яким би простим не здавався монтаж кліпу, робота була складна. Потрібно розібрати весь матеріал і зробити з нього сцени. Відео потрібно переглянути кілька разів, мабуть, щоб осягнути звуки міста Рівне ” - Павло Осіпов, відеограф проекту, спеціаліст “Creators Community”.

Яким саме буде результат не знав ніхто з учасників проекту, адже це була спільна робота і кожен робив свою частину в ній. Ось що про саундтрек міста говорить спів-автор ідеї Дмитро Лесковець, який регулярно знімає влог про своє життя та роботу в Рівному.

“Найбільш запам'ятався випадок в ранішньому тролейбусі. Коли нас спитали, що ми робимо, а нам потрібен був звук дверей й ми гуртом нашипіли на людинку й після цього їхали в тролейбусі в повній тиші. Результат перевершив мої сподівання, адже спочатку я планував це все сам робити. А тут така команда зібралася, що погано вийти не могло. Від себе додам, що це лишень початок й далі буду шукати ще ідей для наступних проектів!” - Дмитро Лесковець, автор ідеї, рівненський влогер.

Саундтрек міста - це спроба поглянути на буденні речі під новим кутом. Робота могла тривати до безкінечності, кажуть автори, адже Рівне кожного дня наповнюється новими звуками. Зізнаються,не проти зняти схожі проекти і в інших містах України.