Перший чемпіонат Рівненської області серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату відбувся в Рівненському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів Інваспорт.

В змаганнях взяли участь 13 спортсменів серед них представники Волинської області. Змагання відбуваються серед трьох категорій в залежності від захворювання.

Бочча в новинку для нас, але вже давно відома в інших містах України та закордоном. Це гра з різновиду боул-спорту, що пішла з найдавніших часів Римської імперії. Найпоширеніша сьогодні бочча, або її ще називають бочче, в Італії, Австралії, Хорватії, Бразилії та Словенії.

Суть гри в тому, що між двома гравцями, або ж двома командами стоїть завдання максимально близько кинути м'яч свого кольору ( вони бувають червоні та сині) до білої кулі, яку в грі називають Джеком. Кулі можуть бути і металевими, і пластмасовими, але обов'язково тих параметрів, які регламентовані для гри .

Бочча дуже популярна серед людей з ураженням опорно-рухового апарату і входить до переліку паралімпійських видів спорту для інвалідів. Та що цікаво, останнім часом у неофіційних змаганнях брати участь почали люди з порушенням зору або ж геть незрячі. Для них у Данії було розроблено спеціальні тактильні грати, на яких можна обмацати і зрозуміти розташування м'ячів на полі. Гравці і м'ячі на полі позначаються спеціальними штифтами різного розміру і форми



pic



pic



pic



pic



pic



pic