Вже п'ятий рік поспіль у Рівному на свято Покрови відбувається і свято фотографії. Міжнародний салон художньої світлини "Фотовернісаж на Покрову 2010" цього року зібрав чи не найбільшу кількість учасників. Сотні фотографій, десятки відомих майстрів світлин, натовп шанувальників.

Найкращі фото із 49 країн світу. Більше трьох сотень світлин, які увійшли до "фотовернісажу на Покрову" лише десята частина того доробку, який довелося переглянути та оцінити міжнародному журі. Втім якщо журі було подекуди важко оцінити роботи у електронному вигляді, на самій виставці в рівненському муздрамтеатрі та у галереї "У харватері істин" живі фотографії прикували до себе погляди і іменитих фотомайстрів і звичайних поціновувачів фотомистецтва.

Живі фотографії - живі фотографи. Останні і на виставці не лінуються схопити невмолиму мить, яку потім із цікавістю розглядатимуть вже інші. На фотовернісажі усі роботи унікальні. Кажуть організатори. Одні світлини теплі як сонце - інші холодні як крига. Людські обличчя, пейзажі та живі емоції - усе підвладне професіоналам об'єктиву - учасникам цьогорічного фото-вернісажу. Для переможців фото-вернісажу - нагороди ,подарунки, виставочні буклети та спілкування. Для глядачів - святкове шоу, фотосесія та головне - можливість оглянути фотошедеври. І зробити це зможуть усі охочі, адже виставка триватиме ще місяць - до 14 листопада.