В Хотині завершилися матчі першого туру групи Б Першої ліги Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд.

Для нашого регіону це була знакова подія, бо вперше, за багато років в ньому взяла участь рівненська команда - "Патріот".

Суперником рівненських волейболістів в дебютному матчі на професійному рівні став житомирський «Біоресурс». В першій партії все вирішувалося на фініші. "Патріот" мав декілька сет-болів, але дозволив супернику скоротити рахунок до мінімум. Проте добре те, що добре закінчується – 25:23 сет залишився за рівнянами. Початок другої партії краще вдався житомирянам. Однак рівненська команда спочатку наздогнала суперника 6:6, а в подальшому перевага «Патріота» тільки зростала. Як підсумок 25:20 і 2:0 в матчі.За схожим сценарієм пройшла і третя партія. Знову невелика перевага "Біоресурсу" на старті і подальший спурт рівнян. Тільки цього разу перевага "Патріота" була ще відчутнішою. Тож, 25:15 і в підсумку 3:0.

Наступним суперником рівненського "Патріоту" був місцевий ВК «Данківці». Гра з першого до останнього розіграшу протікала у впертій боротьбі. Суперники були гідні один одного. Перша партія з рахунком 25:22 залишилася за господарями. В нервовому закінченні другого сету рівняни проявили характер і на більше менше 28:26 видряпали перемогу і зрівняли рахунок в матчі 1:1. Третю партію знову впевнено провели господарі 25:14, але «Патріот» проявивши характер, здобув перемогу 28:26 в четвертому сеті і перевів гру на тай-брейк. Нажаль п’ята партія рівненським волейболістам не вдалася 7:15 і поразка з рахунком 2:3. Проте "Патріот" продемонстрував, що з морально-вольовими якостями в нього все гаразд і рівняни готові в будь якій ситуації до кінця боротися за перемогу.

Це далося взнаки вже наступного дня, коли суперником був київський НУФВСУ. Після двох партій "Патріот" "горів" 0:2, але в волейболі виграє той хто виграє три партії. Цю аксіому і довели рівненські волейболісти. Вони спочатку скоротили відставання 25:16, а потім дотиснувши суперника в четвертому сеті 25:23 перевели гру на тай-брейк. Два тай-брейки за два дні це важко. Проте хлопці показали на практиці,що і з фізичною готовністю і з бійцівськими якостями в них все гаразд. 15:13 на користь рівненського клубу в п’ятій партії і 3:2 в матчі. Неймовірно важка перемога з якою ми вітаємо нашу команду.

В підсумку туру – дві перемоги і одна поразка.

Вболівальники зможуть побачити ігри рівненського ВК "Патріот" на власні очі на початку грудня.

1-2-го грудня в Рівному пройдуть матчі другого туру Першої ліги. Суперниками рівненських волейболістів стануть ВК "Добротвір" та "ЮАТРАНС-Воллей" з Дрогобича.

Повідомляє інформаційна служба РОФВ.