Свято пронеслося у Рівному відгоміном повстанського руху, співами патріотичних пісень та куштуванням справжнього козацького куліша. Вже традиційно, в найголовніше для рівнян свято, вшанували полеглих воїнів УПА і влада і сотні рівнян.

На Покрову - престольний празник Рівного до Свято-Покровського Собору прийшли сотні рівнян. Серед них і десяток вояків УПА. У них сьогодні потрійне свято - день Українського козацтва та ще й річниця заснування Української Повстанської армії. Тож після богослужіння у храмі вони вирушили на кладовище Грабник - тут відбулося освячення пам'ятників воїнам УПА, які були встановлені цьогоріч за кошти з міського бюджету. Учасники повстанських змагань вірять у пам'ять про кожного з цих героїв.

Перейняли патріотичний дух свята і учні рівненських шкіл. Вони, традиційно зібралися на конкурс військово-патріотичної пісні та строю "Червона калина". Демонстрували вміння маршувати в ногу та ще й з піснею. Ходили строєм і хлопці і дівчата. Для святкового маршу не пошкодували навіть підборів. Не випадково, каже міський голова Рівного, конкурс проходить саме на Покрову.

Власне, організація таких змагань прищеплює підростаючому поколінню патріотизм, що пронизаний пам'яттю про роки війн, визвольних змагань та головне віри в перемогу і незламність народу.

Головне згадувати про теж козацтво воїнів ОУН-УПА не лише у визначні дати. Пам'ять про тих, хто власною кров'ю виборював незалежність держави, має бути і в малого і в старого. У кожному слові, справі, думці та пісні.

Вшанували загиблих за Україну упівців і козацтво.

Далі колона з визволителями-упівцями, козаками та патріотами хресною ходою рушила до пам'ятника Головному командиру УПА Климу Савуру. Також сьогодні на Народному домі з'явилася меморіальна дошка відомого громадського та політичного діяча Василя Червонія. Тут він працював останні двадцять років на благо свої держави.