Вкотре тут планують скоротити працівників підприємства. Щоправда цього разу не увесь колектив, а це майже дві сотні людей, а лише 60 працівників. Так нове керівництво заводу намагатиметься оживити й вивести з економічного ступору підприємство.

На Рівне нському авторемонтному заводі новий керівник. Сергій Лизін тепер тимчасово виконує обов'язки директора підприємства. Його попередник, також тимчасово виконуючий обов'язки, на лікарняному протягом більше двох місяців. Таку заміну керівників заводу під час лікарняного порушенням трудового законодавства не вважають.

Навпаки, у концерні, якому підпорядковується Рівне нський авторемзавод, чекають, що новопризначений тимчасово виконуючий виведе підприємство з економічного ступору. А на керівника, який хворіє усі шишки летять.

Між новопризначеним тимчасово виконуючим обов'язки директора підприємства й трудовим колективом назрів конфлікт. Працівники невдоволені скороченням. Із підприємства попросять піти третину колективу - шістдесят працівників. За них вступився профком підприємства.

А щоб працівники без діла не тинялися, потрібні замовлення. Від Міноборони, якому також підпорядковується підприємство, їх не було уже п'ять років. Так само, як і коштів. Працівники заводу вимагають невиплачену зарплатню. За півтора роки борг виріс до трьох з половиною мільйонів гривень.

Трудовий колектив уже протестував із плакатими у руках перед облдержадміністрацією. Просили у влади допомоги. Тепер чують обіцянки, що після приходу нового керівника, скорочення частини працівників, завод запрацює. Якщо Уряд дозволить, наступного року продадуть металобрухт та ремонтуватимуть техніку, яку нині зберігають. Наразі проходить процедура із продажу нерухомості.