Фахівці Здолбунівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості з 16 жовтня по 19 жовтня провели щорічний тиждень профорієнтації для учнів сільської місцевості з метою підвищення їхніх знань про світ професій та правильного вибору майбутньої професії.

Протягом тижня фахівці служби зайнятості завітали з профорієнтаційними заходами у 12 навчальних закладів сільської місцевості різних ступенів акредитації. Заходи проводили в залежності від укомплектування класів: в одних школах для учнів середньої ланки, в інших – для учнів старших класів. Загалом у заходах взяло участь 238 учнів з сільської місцевості.

Під час заходів діти підвищили свою обізнаність щодо безмежного світу професій, кваліфікаційних характеристик професій, ознайомилися з основною формулою вибору професії «Хочу. Можу. Треба», про правила та помилки при виборі професій та проходили тести на самопізнання. Звичайно, не обійшлося без цікавих вправ, завдань та ребусів на відгадування назв професій, які діти виконували із задоволенням, захоплено обмінюючись враженнями.

pic