Старі проблеми у нових штрафах. З 17 листопада правопорушення, даішники оформлюватимуть не на водія, а на власника автівки. Така пропозиція законотворців викликала чимало обурення, адже нині більшістю автомобілів керують за дорученнями. Крім того, аби це нововведення справді працювало воно потребує додаткових законодавчих актів.

Іван два роки керує автомобілем за дорученням. Переконує так зручно і дешево. Заплатив за це 200 гривень, а переоформлення документів на право власності обійшлося б у 5 сотень доларів, а той дорожче. Нововедення, що штрафи оформлятимуть на власника авто, вважає абсурдним.

Даішники переконують, відповідати за порушення буде той, хто його вчинив. Адже все фіксуватимуть фото, відеоапаратура.

Яким чином не зрозуміло. Адже за кілька днів до нових штрафів жодної камери на озброєнні у ДАІшників немає. Точної статистики скільки автомобілів на дорогах Рівне нщини їздить за дорученнями даішники також не ведуть. Цей закон має купу недоліків, переконують перевізники. Розповідають аби він ефективно працював уряд має прийняти 11 підзаконних постанов, а Міністерство внутрішніх справ 12 наказів.

Автомобілісти припускають, цим нововведенням даішники взагалі хочуть викорінити їзду за дорученнями. Адже це незручно власникам, і вигідно державі, якій продавець авто платитиме податок на прибуток. Ігор Шумик, Володимир Захаров, Олександр Ковтунець „Новини Рівного”.