Рівненщина не перестає експериментувати. Вперше за пам'яті рибалок регіону відбулося зариблення водойм Рівненської області загального користування. У Басівкутське озеро, Хрінницьке та Млинівське водосховище запустили мальки товстолоба, коропа та білого амура.

Водойми загального користування Рівне нщини за останні роки спустошились від риби через різного типу забруднення та несанкціоновані вилови. Ще минулого року громадськість звернулася до облдержадміністрації з програмою відновити рибні запаси цих водойм. Програму підтримав депутатський корпус і вже цьогоріч на те, щоб у водойми загального користування потрапив зарибок з бюджету області виділили 100 тисяч гривень.

За виділені гроші спецкомісія вирішила купити зарибок білого амура, товстолоба та коропа. Власне ту рибу, яку потребують водойми області.

Увесь процес зариблення контролювали громадські активісти. Кажуть кожен етап цього процесу не оминули увагою.

Саме Рівне нщина чи не першою впровадила програму по зарибленню водойм загального користування. І навіть у нелегкий фінансовий стан області все ж знайшли гроші аби запровадити добру справу.

Якщо реалізація програми, яка затверджена до 2015 року, відбуватиметься хоча б на такому ж рівні, вже за кілька років водойми області матимуть приріст риби у декілька разів.