Загалом у братській могилі на кладовищі Грабник покояться понад дев'ятнадцять тисяч радянських бійців. І сьогодні над вже відомими розстріляними відслужили панахиду. Місцева ж влада обіцяє зробити все, аби ідентифікувати чим більше останків.

Це перше богослужіння за упокій душі двадцяти одного ідентифікованого солдата. Їх та ще 19 тисяч радянських військовополонених розстріляли на цьому місці у 42-му. Навесні цьогоріч стали відомими їхні імена, прізвища, місце народження завдяки розсекреченим архівам СБУ.

Тепер імена ідентифікованих викарбувані у граніті. На цьому пошуки прізвищ тих, хто покоїться у братській могилі обіцяють не зупиняти. Цікавляться історією кладовища "Грабник" місцеві дослідники.

Із трепетом молилися під час панахиди за розстріляних, ті хто сам пережив військові роки. Від спогадів - у них мороз по шкірі. Таїсії Павлівні війна запам'яталася голодом. Міська влада надіслала запити за місцем народження ідентифікованих солдат. Чекають, що тепер до цієї могили приїде їхні нащадки.