Рівненщина готова до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року.

Про це під час загальноукраїнського селектору щодо підготовки до опалювального сезону повідомив перший заступник голови ОДА Віталій Ундір.

За його словами, в області вже підготовлено 840 котелень, 424 км теплових мереж, 3268 житлових будинків, 619 шкіл і 357 садочків. Окрім цього, до зимового періоду вже підготували 121 одиницю спецтехніки та закупили 29 тисяч тонн посипного матеріалу.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що керівники областей мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону на місцях. У разі саботажу від органів місцевого самоврядування, вони мають повне право звернутись до органів прокуратури.

«З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації, на місця були максимально передані кошти. На сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд грн. І тому, розмови про те, що хтось і щось не встигає, бути не може. Я ще раз наголошую на відповідальності безпосередньо органів місцевого самоврядування по комунальним підприємствам, які повинні забезпечити вчасний початок опалювального сезону. Це саме ваша зона відповідальності», — зазначив Геннадій Зубко.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.