Дільничні офіцери Рівненського відділу поліції встановили та затримали чоловіка, який відкрито заволодів телефоном рівнянина. А у Костополі поліцейські та небайдужий покупець викрили зловмисника, який не розрахувавшись за продукти, втік.

Учора, першого жовтня, до дільничного звернувся 28-річний житель обласного центру, що ще 25 вересня до нього підійшов малознайомий і попросив зателефонувати, бо його мобільний нібито розрядився. Чоловік вирішив допомогти, а коли телефон опинився у руках незнайомця, той накивав п’ятами. Потерпілий спочатку не звертався до поліції, бо вважав, що самотужки поверне свою річ. Та коли пошуки не дали результату, повідомив дільничному.

Поліцейські за описом встановили, що до злочину може бути причетний 28-річний рівнянин, який вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. Чоловік зізнався у скоєному та повідомив, що телефон здав у ломбард, а виручені кошти витратив на розваги. У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України, слідчі готують клопотання до суду про вилучення із ломбарду речового доказу.

Також учора до поліції із заявою звернувся приватний підприємець, 37-річний житель Костополя, що до магазину в селі Золотолин зайшов невідомий чоловік. Не розрахувавшись за отримані продукти харчування, кинувся втікати. У магазині на той момент перебував ще один покупець, який наздогнав зловмисника і зумів забрати награбоване. Утім, затримати його не зміг. Наступного дня поліцейські встановили особу грабіжника, ним виявився 48-річний місцевий мешканець. Чоловік неодноразово перебував на лаві підсудних за вчинення майнових злочинів, вбивства через необережність, незаконне поводження зі зброєю та зберігання наркотиків.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні замаху на грабіж за частиною 3 статті 15, частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.