Обвітрена або надмірна сухість шкіри, викликана зневодненням. Основні симптоми: почервоніння, тріщинки, лущення та свербіж ... Але якщо грамотно підійти до проблеми, за пару днів ти відновиш обвітрену шкіру!

Перші симптоми обвітреної шкіри

Якщо ти повернулася додому з морозу з розчервонілими щоками - все в порядку. Але якщо почервоніння не проходить більше години - швидше за все, шкіра вже постраждала від обвітрювання. Більш серйозними сигналами служать свербіж, печіння і болючість шкіри при дотику.

Не гай час: приймай заходи для лікування обвітреної шкіри обличчя!

1. Перевір склад кремів для обличчя

Поки шкіра не відновиться, строго протипоказано використання кремів з саліцилової кислотою, вона ще більше сушить шкіру і може погіршити становище.

pic

2. Відмовся від скрабу і пілінгу

Обвітрена шкіра часто лущиться, але не піддавайся спокусі «відлущити» шматочки шкіри. На тлі зневоднення шкіра особливо чутлива, і мінімально абразивні засоби можуть привести до виникнення виразок, мікротріщин і запалень.

3. Зволожуй повітря в приміщенні

Якщо у тебе немає спеціального зволожувача, просто розклади на батареї мокрі рушники і розстав (особливо в спальні) ємності з водою.

4. Ніякої кави

Не кажучи вже про алкоголь. Всі речовини, що сприяють виведенню рідини з організму, слід виключити.

pic

5. Пий побільше чаю

Краще зеленого або трав'яного. А з випитої заварки роби компреси на постраждалі ділянки.

6. Їж горіхи і рибу

Шкіра відновиться швидше, якщо додати в раціон продукти, багаті Омега-3 кислотами: морську рибу, волоські горіхи, бобові. Ще один корисний для шкіри компонент - вітамін Е. В аптеці він продається в капсулах, які можна проколоти і нанести вітамін на пошкоджені ділянки епідермісу.

pic

7. Відмовся від макіяжу

Дихання, зволоження, заспокоєння - зараз не час наносити щільні тональні креми. Якщо у тебе запланована вечірка, нанеси на шкіру зволожуючий праймер, а поверх - найлегший ВВ-крем. Але краще все-таки обійтися без декоративної косметики зовсім. Це ж всього на пару днів!