27 вересня вступив в дію Закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів".

Законом передбачається надання повноважень патрульній поліції евакуйовувати автомобілі, які перешкоджають руху транспорту. У законі зазначено, що евакуація може бути здійснена у випадку, якщо:

- на проїжджій частині в 2 і більше рядів;
- на залізничних переїздах;
- на трамвайних коліях;
- на естакаді;
- на мосту;
- шляхопроводі або під ним;
- в тунелі;
- на пішохідному переході або ближче 10 м від нього з обох боків;
- на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на ній пішохідного переходу;
- ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів;
- ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання;
- ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

"Тема є надзвичайно болючою для нашого міста: з вузькими вуличками, не з такою хорошою розвинутою інфраструктурою, як в інших містах. І я маю надію, що новий закон вплине на комфорт. Тому що, чому водії тролейбусів і маршрутних транспортних засобів, а в першу чергу пасажири цих транспортних засобів мають терпіти ці незручності та стояти в пробках коли просто водій пішов в аптеку чи магазин але запаркувався з порушенням? Однозначно ми вже давно чекали цих змін і це сто відсотків покращить рух в місті Рівному. Ми чекаємо технічних засобів для фіксації цих порушень, оскільки ми не можемо без фіксації складати постанову. Ми зможемо штрафувати водіїв без їхньої присутності бо зараз всі досить хитрі - лишили, стоять збоку і чекають поки ми поїдемо. Не завжди вистачає евакуаторів, вони зараз фактично відсутні", - розповів начальник управління патрульної поліції в Рівне нській області Сергій Мерчук в прямому ефірі програми "Без Цензури".

Також розповідає, що штраф за паркування в невизначеному місці не збільшується і становить 255 гривень. Проте, якщо патрульній поліції доведеться евакуювати транспортний засіб то водію, окрім штрафу, доведеться сплатити: простій на парковці та послуги евакуатора.

Крім того, пан Мерчук розповів щодо ситуації, яка сталась на День Прапора. Тоді в ЗМІ набув резонанс випадок, який трапився на День Прапора: водій начальника ГУНП в Рівне нській області та водій мера міста Рівного припаркувалися на Майдані Незалежності у невстановленому для цього місці.

"Ми притягнули до адміністративної відповідальності водіїв цих транспортних засобів. Ми просто не поділяємо людей на якісь категорії, тому що відповідно статті 24 Конституції України всі громадяни рівні перед законом і їх ділити, як для нас, це було б неправильно. Ну і вони сплатили", - говорить Сергій Мерчук.