Під час санкціонованого обшуку на території господарства 23-річного жителя села Городок учора, 25 вересня, правоохоронці виявили у гаражному приміщенні підривачі, корпуси гранат і набої.

Поліцейські вилучили та відправили на експертизу електродетонатор, запальну трубку, тротилову шашку, два мінних підривачі, дев’ять підривачів до уніфікованого запалу ручної гранати, дев’ять корпусів гранати РГД-5 і 50 патронів різного калібру.

Крім того, у помешканні ще одного 32-річного жителя села Городок поліцейські вилучили ящик із набоями у кількості 681 одиниця.

У рамках досудового розслідування у відкритих кримінальних провадженнях за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України поліцейські встановлюють походження боєприпасів. Слідчі дії тривають.

Обох чоловіків затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за незаконне зберігання зброї, боєприпасів або вибухових речовин передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

pic



pic



pic