Три сотні даішників, дільничих та бійців спецпідрозділів вирішили безкоштовно навчити англійській мові. Мета — підготувати міліціянтів до ЄВРО 2012. Новоспечені студенти запевняють — в аудиторії прийшли без наказів, за власним бажанням. Кажуть, потреба у зменшенні мовного бар'єру справді є.

На трасі Київ-Чоп український інспектор зупинив автомобіль з польськими номерами. Добре, що водій - виходець з України. Інакше про причину зупинки лише б здогадувався. Інспектор іноземних мов не знає.

Щоб бар'єрів не було зовсім, триста рівненських міліціонерів стали студентами. Готуються до Євро 2012.

За парти сіли і дільничні інспектори, і «Беркутівці» і працівники управління ДАІ. Усіх студентів поділять на чотири групи, за рівнем знань, ДАІшник Максим Петринка анкету заповнює англійською. Каже, вивчав в університеті. На дорозі ці знання - як знахідка.

Сусідка по парті, після анкетування потрапляє в іншу групу, у школі вчила німецьку. Однак викладачі запевняють, навіть навчаючись один день на тиждень, міліціонери стануть ближчими до іноземців.

Далекобійник Владислав їздить Європою. Певен - знання мови важливе, але не головне. Каже, в Німеччині навіть без знання іноземної можна розраховувати на допомогу місцевих полісменів - і дорогу підкажуть, і проведуть, куди треба. А нашим правоохоронцям радить насамперед міняти ставлення до водіїв.