Про це повідомили обласні обранці на засіданні профільної комісії. А тому вирішили на найближчій сесії закликати колег депутатів збільшити фінансування на закупівлю харчів для медзакладів. Також планують закупити нове обладнання для медпунктів у закладах позбавлення волі. Щоправда ще не знають де брати на це гроші.

Недостатнє фінансування харчування та медичного забезпечення, високий показник кесарських розтинів у перинатальному центрі, оформлення хворих у стаціонар без направлення, - це лише частина зауважень, які виявили під час аудиту медичних закладів Рівне нщини фахівці Національного інституту стратегічних досліджень.

Обурюється зауваженням головний лікар Рівне нської обласної лікарні. Каже: вони не відповідають дійсності. Відтак, підготував лист, де вимагає вибачитися перед трудовим колективом медзакладу. Уже надіслав його перевіряючим. Наразі із висновками аудиту знайомляться постійні комісії. Готують власні зауваження й пропозиції.

Не чекали київських фахівців, а самостійно провели перевірку з надання медичної допомоги у закладах позбавлення волі місцеві депутати. Побували у Рівне нській і Дубенській колоніях. Те, що побачили у житті, тепер бояться спостерігати навіть уві сні!

Гроші на оновлення обладнання проситимуть із обласного бюджету. А ще гроші можуть знадобитися на ремонт даху та фасаду інфекційного корпусу Рівне нської Центральної міської лікарні. Медики просять виділити півмільйона гривень із обласного бюджету, щоб дощ не капав хворим на голову.