Якщо ти хочеш максимально довше зберегти красу і молодість своєї шкіри обличчя, без особливого догляду тобі не обійтися. Тому використання маски, скрабу або крему на основі екстракту винограду - відмінний засіб в домашніх умовах.

Більш того, виноград можна використовувати:

• для протирання обличчя;

• як засіб від прищів;

• як маску від зморшок для в'янучої шкіри;

• як засіб для підвищення пружності та еластичності шкіри обличчя.

Саме виноград був одним із секретів краси і молодості всім відомої єгипетської цариці Клеопатри. Найкраще для використання винограду в косметичних цілях підходить зелений сорт. Особливо він ефективний для власниць жирної шкіри. Але головний критерій - це відсутність алергії на виноград. А для сухої шкіри підійде сорт рожевого винограду, наприклад «Ізабелла». Завдяки йому ти зможеш зняти запалення і вирішити проблему розширених судин.

Для догляду за шкірою існує безліч рецептів виноградних масок для обличчя в домашніх умовах.

Виноградна маска для обличчя: рецепт

Для нормальної шкіри.Виноградне пюре змішується в рівних кількостях з теплим, натуральним, рідким медом.

Для сухої шкіри. Ягоди винограду розім’яти, змішати (одну столову ложку) з нерафінованою натуральною оливковою олією (однією чайною ложечкою).

Для проблемної шкіри. Розрізати виноградину на половинки, щодня прикладати соковитою стороною до запалених ділянок обличчя, прищів. Для жирної шкіри. Знежирений сир розтерти з рідким, теплим медом (по одній столовій ложці), змішати з виноградним пюре (такою ж кількістю).

Для зрілої шкіри. Виноград розім’яти, розбавити зеленим круто завареним чаєм до густоти.

Будь завжди красивою!