Жаліються у консультаційному центрі з пошуку роботи та сприяння адаптації такої молоді. Тут кажуть, нині доволі важко працевлаштувати підопічних через безліч причин.

Таку відповідь Олена Та Катерина волонтери консультативного центру з пошуку роботи та сприяння адаптації для молодих людей із особливими потребами чують десятки разів протягом одного дня. За два тижня роботи проекту вони обдзвонювали вже чотири десятки ймовірних роботодавців. І відповідь ні - кажуть, одна із наймягших, яку довелося почути. Директор підприємства Рівне борошно Олександр Горбатюк - один з лише двох роботодавців, які погодилися на співпрацю із центром. Йому запропонували анкети претендентів на вакантні посади. Усі особливі.

Серед шукачів роботи - багато талановитих людей. Впевнені у центрі. Тут знають. наскільки саме особливими людям потрібна особлива допомога - адаптуватися у сучасному світі, знайти роботу чи просто поспілкуватися. На сьогодні за допомогою до центру звернулося 12 людей. Проект консультаційного центру на Рівне нщині діє вже три роки. За цей час він охопив більше як 600 людей. У центрі кажуть. раді допомогти кожному. хто звертається сюди за допомогою. І прийматимуть їх до кінця цього року - поки не закінчиться проект.