Туристичні експерти з’їдуться на Всеукраїнський форум «Патріотичні екскурсії Рівненщиною».

Подія відбудеться в області вже на наступному тижні та триватиме впродовж 25-27 вересня в Острозькому районі.

Загалом планується участь 30 фахівців зі сфери туризму з усіх регіонів України. Це менеджери туристичних компаній, екскурсоводи, власники агросадиб, спеціалісти профільних управлінь органів місцевого самоврядування, члени громадських організацій, краєзнавці, журналісти.

Триденна програма передбачає знайомство учасників з туристичним потенціалом сіл Острожчини Межиріч та Новомалин, а також й власне райцентру. У Здолбунівському районі гості відвідають Дермань та Гурби.

Окрім того, у рамках форуму учасники презентуватимуть авторські патріотичні екскурсії, пов’язані з їхніми рідними місцями.

Презентація туристичного потенціалу Острозького району на Всеукраїнському рівні – це ініціатива власниці садиби зеленого туризму «Українська хата» у селі Батьківці Людмили Франковської. Ця ідея у неї виникла за два роки активної участі у проекті «Патріотичні екскурсії Україною», який започаткував київський журналіст Сергій Бахін. За цей час Всеукраїнські форуми відбулися у Києві, Дніпрі, Харкові та Чернівцях.

Всеукраїнський форум «Патріотичні екскурсії Рівне нщиною» відбувається за підтримки: управління молоді і спорту Острозької міської ради та Острозької райдержадміністрації, управління молоді і спорту Рівне нської облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.