Обласні чиновники кажуть, вже зараз опалення включають у дитсадочках школах, лікарнях та інших закладах соціальної сфери. Із більш як семисот котелень, що діють на Рівненщині - 554 вже працюють на повну. А ось коли буде тепло у приватних квартирах, та чого це коштуватиме споживачам та й самим комунальникам?

Опалювальний сезон на Рівне нщині розпочався ще з першого жовтня, запевняє обласна влада. Зокрема, запустили котельні, які обслуговують соціальну сферу та ті, що працюють на альтернативних видах палива.

Якщо поточні проблеми, які й виникатимуть при запуску тепла, комунальники можуть владнати самотужки, то щоб погасити борги, які з'явилися за минулий опалювальний сезон, а також щоб розрахуватись за ліміти газу на поточний - гроші братимуть в кредит. Адже мова йде про 26 з половиною мільйони гривень. Не вирішене поки питання і з тарифами - їх на даний час національна комісія регулювання електроенергетики ще не затвердила.

Коли будуть затверджені нові тарифи, та якими вони будуть - поки не відомо. Але не враховуючи мільйоні борги людей, та неокупність нинішніх тарифів, тепло все ж подаватимуть.