На приватній земельній ділянці Людмили Ляшук вже два місяці будують автодорогу до Євро 2012. Будівельники кажуть так намагаються випрямити дорожнє полотно у Дубенському районі. Виправдовуються стратегічними інтересами держави та футбольним чемпіонатом.

Підтверджує слова власниці землі Людмили Ляшук її зять. Показує договір купівлі-продажу та акт на право власності. Розповідає, дізналися про те, що служба автомобільних доріг вилучатиме земельну ділянку у суді. У позові автодор оскаржує законність купівлі-продажу.

Сільський голова впевнений у правомірності рішення Птицької сільської ради. Запевняє: депутати голосували за інтереси держави.

Власниця земельної ділянки Людмила Лящук рішення сільської ради оскаржує. Дії Птицької сільради Дубенський міськрайонний суд ще першого жовтня визнав неправомірними. Однак будівництво траси триває. Керівник Державного Підприємства „Укрдорінвест”, яке здійснює нагляд за реконструкцією і капітальним ремонтом автодоріг до "Євро-2012", Роман Гнатенко на камеру спілкуватися відмовився. Невиконання рішення суду й будівельні роботи дорожнього полотна пояснив підготовкою до футбольного чемпіонату.

У правомірному будівництві автодороги переконують і у службі автомобільних доріг у Рівне нській області. Пояснюють: вилучення землі під випрямлення дорожнього полотна узгоджували ще чотири роки тому із попереднім власником.

Незалежний юрист дивується невиконанню судових рішень й відкритому порушенню права власності.

Власниця не проти будівництва дороги на своїй землі. Але просить повністю відшкодувати її вартість або надати рівноцінну ділянку.