Таке народне прислів'я зовсім не умовно підтримують рівненські активісти руху захисту тварин. Вони впевнені бездомні тварини не повинні вмирати від рук місцевих гицелів, які в свою чергу діють за вказівкою рівненської влади. На думку захисників тварин собаку мають право померти власною смертю хоч і без залишеного потомства.

Проблеми цих котиків і собачок відомі їм ліпше, ніж будь кому. У них немає ні теплої домівки, ні господаря, який би їх погодував. Хіба що зглянуться випадкові перехожі і поділяться сосискою чи пиріжком з м'ясом. Своє бачення собачого життя і смерті з нагоди всесвітнього Дня захисту тварин сьогодні демонстрували їх рівненські захисники. Активісти вважають, що справжня гуманність - це контроль за розмноженням безпритульних чотириногих, а ось методи міської влади - це банальне убивство.

Убили, замотали і надпис написали. 200 тисяч гривень, які на рік отримує КАТП-1728 для "контролю за чисельністю", можна витратити на стерилізацію, а не на ліквідацію - певні громадські активісти. До того ж чимало рівнян обіцяють не шкодувати власних грошей і часу щоб допомогти меншим братам. На зустріч до протестувальників з'явився головний комунальник міста. Каже, і сам небайдужий до тварин - 17 років у нього жив звичайний безрідний песик, який став членом родини. Але допомогти усім собакам міста чиновник безсилий - для цього потрібне рішення Рівне ради про виділення коштів, а його не буде без підтримки самих громадських активістів.

Посунути старий віз із місця рівненські захисники тварин знову спробують уже в віторок - о-пів на десяту ранку їм призначив зустріч міський голова. Його спробують умовити таки збудувати притулок і загітувати Рівне раду дати грошей на гуманний контроль за розмноженням чотириногих безхатченків.