У Вже сьомий рік у місті реалізовуються енергоефективні проекти задля поліпшення стану довкілля. Все фінансує програма розвитку ООН в Україні. Сьогодні їх представники приїхали до Рівного аби перевірити як витрачено кошти на будівництво ТЕЦ та реконструкцію міських котелень.

Недешево, але сердито. Так вже кілька років у Рівному покращують послуги з теплопостачання за гроші європейців. Співпраця стартувала 7 років тому, тоді створили енерго-сервісну компанію «Еско-Рівне », задля зменшення викидів парникових газів через підвищення енергоефективності.

За цей час кажуть фахівці вдалося реалізувати десятки проектів.Ціна усього проекту 40 мільйонів гривень. Представники від ООН грошей не шкодують. Розповідають сьогодні на власні очі побачили, що їхні євро потрачені не даремно.

Зменшувати викиди парникових газів і підвищувати енергоефективність у Рівному будуть і надалі. У найближчих планах ПРООН оновити технічний стан котельні та знайти приватного власника для "Еско-Рівне ".

Володимир Хомко шкодує, що за умовами проекту не можна залучити кошти ООН для інших теплопостачальних підприємств міста. Проте, в разі успішного продовження співпраці виношує ще одну ідею:разом з європейцями і за їх гроші провести теплоізоляцію рівненських багатоповерхівок.