Загалом на конкурс надійшло понад 70 заявок. Стосувалися вони покращення надання соціальних послуг людям, розвитку туризму та підприємництва, енерго- та ресурсозабезпечення.

Оцінювали розробки незалежні експерти з різних областей. На основі їх пропозицій Конкурсна рада із числа представників ОДА, обласних депутатів та громадськості визначила проекти-переможці.

Разом з тим, було відзначено, що цього року надійшла рекордна кількість розробок і багато з них дуже якісно написані.

Саме тому Конкурсна рада рекомендувала департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА звернутися до обласних депутатів стосовно збільшення коштів на впровадження проектів. А також затвердила перелік найуспішніших розробок, які можуть бути реалізовані у разі дофінансування.

«Приємно, що депутати обласної ради підтримали громади та додатково виділили 300 тисяч гривень з бюджету. Таким чином буде реалізовано більше проектів, ніж планували раніше», - відзначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Так, за 2,1 мільйони гривень на умовах співфінансування громади втілять у життя важливі для них ініціативи. Зокрема, у селах та містах відремонтують міст та млин, облаштують спортивні майданчики, у тому числі й для людей з інвалідністю, встановлять вуличне освітлення та станцію знезалізнення води. Також планують створити нові туристичні маршрути та об'єкти задля підвищення привабливості своїх територій.

Загалом з початку реалізації обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад вдалося реалізувати 95 ініціатив на загальну вартість понад 12 мільйонів гривен, з яких майже 7 мільйонів - це власний внесок громад.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.