Ще 31 липня невідомий облив кислотою радницю мера Херсона (*Катерину Гандзюк*). Постраждалу із серйозними опіками 40% тіла доставили до реанімації.

3 серпня поліція відзвітувала про затримання підозрюваного в нападі на Гандзюк – раніше судимого мешканця Херсона Миколи Новікова. Суд заарештував його без права внесення застави. Сама потерпіла та свідки Новікова не впізнали. Пізніше журналісти знайшли свідків, які зазначили, що у день нападу на Гандзюк, Новіков перебував із ними поза межами Херсону на відпочинку. 22 серпня прокуратура відмовилася від висунутої йому раніше підозри, і Новікова звільнили з-під варти.

pic

У другій половині серпня поліція затримала ще п'ятьох підозрюваних. Чотирьом із них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, одного – відправив під домашній арешт і зобов'язав носити електронний браслет.



pic

Громадськість і далі чинить тиск на поліцію з метою перекваліфікування справи як замовну та пошуку самого замовника злочину. Нещодавно друзі та близькі Катерини звернулися до підозрюваних із проханням повідомити ім'я замовника, адже впевнені, що їх намагаються змусити взяти провину на себе і таким чином приховати ім'я того, хто замовив та організував скоєння замаху на Катерину.

pic

Катерина Гандзюк - відома у Херсоні своєю проукраїнською позицією громадська діячка і волонтерка, депутатка Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниця херсонського міського голови, національна волонтерка ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації.



pic



pic



pic



pic