Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляло, що вчора, 10 вересня, року було ((http://rivne1.tv/news/94396)(зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції.))

Станом на 11.09.2018 року зареєстровано 14 захворілих на кишкову інфекцію серед гостей, які побували на весіллі 08.09.2018 року в ресторані «Айвенго» (с. Колоденка Рівне нського району), із них 9 осіб госпіталізовані до лікарень, а 5 отримують амбулаторну медичну допомогу.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівне нській області 10.09.2018 здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) ресторану «Айвенго», за результатами якого склали відповідний Акт.

Адміністрації закладу вручено Припис по усуненню виявлених недоліків. Складений Протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та винесено Постанову про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Направлені повідомлення в Національну поліцію, облдержадміністрацію та Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Організовано проведення лабораторних досліджень в даному осередку: відібрано 80 змивів, 3 проби питної води, 25 проб страв на мікробіологічне дослідження та 2 проби фруктів на вміст нітратів, раптово обстежено 34 працівники закладу. Лабораторні дослідження тривають.

Продовжується робота з локалізації та ліквідації спалаху.