((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/2340)(Звернення щодо цього подав рівнянин Дмитро Хіночек)) на сайт Рівненської міської ради.

За його словами, ситуація в місті давно вимагає дій від влади так як Закон України «Про охорону атмосферного повітря» (від 16.10.1992 - №2707-XII) не дотримується.

"Зобов'язати державні структури міста, які відповідають за чистоту навколишнього середовища та охорону людей, перевіряти та забороняти використання пересувних джерел забруднення (автомобілі, автобуси та інші), що не відповідають нормам ДСТУ 4276-2004, ДСТУ 4277-2004, ДСТУ 32.001. Методи та прилади для вимірювання давно розроблені." , - говорить пан Хіночек.

До слова, у Китаї дослідники довели, що забруднення повітря вихлопами призводить до суттєвого зниження рівня інтелекту.

Під час тестів виявилось, що люди, які живуть у районах із значним забрудненням повітря гірше справляються із арифметичними та мовними завданнями.

Автор петиції зазначає, що людям набридло дихати чорним димом від вихлопів автомобілів. В маршрутках навіть в салоні немає чим дихати. А спецтехніка - на стільки погана, що не пройде навіть самі застарілі норми, не кажучи вже про європейські.

Він просить міську владу захистити людей та впевнений, якщо змогли заборонити продаж алкоголю після 22:00 то і цю проблему зможуть вирішити.

Щоб міський голова дав відповідь щодо цьої петиції, треба аби вона зібрала 300 голосів. Дата завершення збору підписів - 22 жовтня.