У селі Дмитрівка Бабинської об'єднаної громади в місцевій школі відтепер навчатимуться лише учні 1-4 класів. Інших - возитимуть у Бабин. Чому так жителі села поцікавилися у гостя програми "Без цензури" на "Рівне 1".

"В кінці липня нам сказали, що закрили в селі школу. Мовляв, будуть вчитися 1-4 класи, а решту ніби мають возити автобусом у школу в Бабині," - з таким питанням звернулася жителька с. Дмитрівка Таїсія під час прямого ефіру програми "Без цензури" на телеканалі "Рівне 1" до гостя студії експерта з питань децентралізації Рівне нського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайла Шелепа.

Отримати відповідь відразу слухачці не вдалося, натомість експерт пообіцяв з'ясувати ситуацію. Отож на звернення Рівне нського ЦРМС Бабинська сільська рада надала роз'яснення щодо піднятих питань:

"Протягом 2016 – 2018 років неодноразово піднімалося питання оптимізації КЗ «Дмитрівський НВК ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» Бабинської сільської ради Гощанського району Рівне нської області.

В КЗ «Дмитрівський ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» Бабинської сільської ради Гощанського району Рівне нської області у 2017-2018 навчальному році навчалося 46 дітей.

Наповнюваність класів у школі низька, (в одному з класів навчався один учень). Більшість класів у школі – це класи-комплекти, які не можуть забезпечити дітям якісної освіти та високий рівень знань.

В частині приміщення школи закрито дві класні кімнати, які є непридатними для навчання, оскільки знаходяться в аварійному стані.

Періодично проводився аналіз використання бюджетних коштів, який показав економічну недоцільність функціонування закладу, оскільки витрати на утримання одного учня цієї школи вдвічі більші, ніж витрати на учня, який навчається в КЗ «Бабинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Бабинської сільської ради Гощанського району Рівне нської області.

Проводилися сходи села, на яких наголошувалося на доцільності проведення оптимізації. Також депутатами сільської ради було проведено незалежне опитування жителів села Дмитрівка, результати якого були на користь оптимізації.

У зв’язку із вищенаведеним, на сесії сільської ради 22 травня 2018 року було прийнято рішення № 802 «Про припинення діяльності КЗ «Дмитрівський ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» Бабинської сільської ради Гощанського району Рівне нської області шляхом приєднання до КЗ «Бабинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Бабинської сільської ради Гощанського району Рівне нської області» з утворенням філії. Повідомлення про рішення сесії було вручено старості села Дмитрівка.

Відповідно до прийнятого рішення було оголошено тендерну процедуру для придбання спеціалізованого шкільного автобуса, по якій 23.07.2018р., відбувся аукціон та визначено переможця.

У зв’язку з тим, що питання виділення коштів має розглядатись на сесії Рівне нської обласної ради, процедура оплати по тендеру відбудеться у вересні 2018 року.

Проте це не означає, що діти та вчителі, які проживають у селі Дмитрівка, залишені напризволяще. В Бабинській громаді є шкільний автобус, який робить два рейси та забезпечує довіз від початку навчального року. Орієнтовно з 01 жовтня 2018 року діти та вчителі, які проживають у селі Дмитрівка, будуть доїжджати на навчання та на роботу у село Бабин новим шкільним автобусом."