На Рівненщині заарештовано адвоката - учасника організованої злочинної групи, яка перемістила з-за кордону прекурсори на суму понад 1 мільйон гривень.

Завдяки узгодженим заходам прокуратури Рівне нської області та Управління Служби безпеки України в Рівне нській області розшукано та заарештовано шостого учасника організованої групи, який є адвокатом. Останній обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин у складі організованої злочинної групи.

За клопотанням прокуратури ухвалою слідчого судді Рівне нського міського суду від 06.09.2018 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одночасно, згідно із нормами КПК, судом визначено суму застави у розмірі 1 136 неоподатковуваних мінімумів для працездатних осіб тобто у сумі 2 001 632 грн.

На сьогодні в результаті тривалого процесу збору доказів та комплексу оперативно-розшукових заходів слідчі органів безпеки та процесуальні прокурори встановили 6 учасників організованої злочинної групи (жителі Рівне нської та Львівської областей), які налагодили канал незаконного придбання та переміщення з-за кордону психотропних речовин з метою їх збуту в Україні. Ними було переміщено з-за кордону майже 100 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок на загальну суму понад 1 млн грн.

Діяльність організованої групи була ліквідована правоохоронними органами області у червні 2017 року. Її учасників було затримано на митному посту «Краківець» у Львівській області під час контрабандного переміщення з території Республіки Польща великої партії псевдоефедриновмісних таблеток «Cirrus» в кількості 9600 шт, які були приховані в автомобілі. На даний час досудове розслідування стосовно 5 учасників організованої групи завершено та обвинувальний акт щодо них передано для розгляду до суду.

Матеріали щодо шостого учасника організованої злочинної групи – адвоката, роль якого полягала у наданні порад співучасникам злочинів щодо організації та конспірації їх діяльності, виділене в окреме провадження. Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Довідково: найсуворіше покарання відповідно до санкцій інкримінованих адвокату статей Кримінального кодексу України передбачено у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Про це інформує прес-служба прокуратури Рівне нської області.