Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" відзначає 25 років з часу створення.

З цієї нагоди в обласному музично-драматичному театрі відбулися урочистості. Зі святом присутніх привітали голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко та керівник облради Олександр Данильчук.

«Двадцятип’ятирічна діяльність всього колективу «Інваспорту» - це вагома частина спортивної історії України та яскрава сторінка в історії Рівне нщини. Ми гордимося вашими здобутками! Чого варті Паралімпійські та Дефлімпійські ігри! Увесь світ спостерігає – коли на міжнародних спортивних аренах майорить наш український прапор та звучить Гімн України», - звернувся до присутніх голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко.

В активі рівненського «Інваспорту» - чимало суттєвих досягнень. На даний час тут тренується майже півтори тисячі спортсменів з інвалідністю. Цьогоріч переможцями та призерами чемпіонатів, кубків світу та Європи стали 10 спортсменів з дзюдо, легкої атлетики, параканое, пауерліфтингу та шашок. А до складу національних збірних команд України на даний час входять 47 спортсменів.

Серед вихованців рівненського «Інваспорту» - переможці Паралімпійських ігор, чемпіони та рекордсмени світу, чемпіони України. Окрім цього, тренери центру Михайло Романкевич та Андрій Демчук є старшими тренерами збірних команд України з дзюдо та пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

З 1 січня 2018 року для подальшої мотивації спортсменів суттєво збільшено одноразову грошову винагороду за медалі у виступах на офіційних міжнародних змаганнях. Крім того, виплачуються щомісячні стипендії для 15 спортсменів з інвалідністю та 10 тренерів.

На головній сцені вручали квіти та нагороди. Подяки отримали фахівці «Інваспорту», які упродовж 25 років титанічно працювали задля розвитку центру.

За вагомий особистий внесок в параолімпійський рух області Олексій Муляренко, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко та начальник управління у справах молоді та спортуВіталій Ліпський отримали відзнаки Національного комітету спорту інвалідів України.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.