З 1 вересня на українсько-білоруському кордоні розпочався другий етап сезонного пропуску громадян для збору дикоросів, який буде (*тривати до 15 листопада 2018 року.*)

На ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Березове», що у Рокитнівському районі Рівне нщини, прикордонники розпочали пропуск громадян для збору дикоросів.

Оформлення громадян вже традиційно буде здійснюватись в трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь» щоденно з 08:00 до 20:00.

Зауважимо, що протягом всього сезону збору дикоросів від державного кордону з профілактичною метою та відповідними роз’ясненнями законодавства було повернуто 388 дорослих та 47 дітей: деякі намагались скоротити шлях поза пунктами пропуску, а деякі, активно збираючи ягоди на українській території, через свою неуважність могли потрапити на територію суміжної країни.

Білоруськими прикордонниками було затримано 52 порушники державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань.