Сьогодні в обласному управлінні міліції розкрили деякі подробиці справи про організацію замовного вбивства, яке попередили співробітники УБОЗу. Про це ми розповідали у минулих випусках програми. Нагадаємо, ця історія почалась у травні 2009-ого року в Костополі коли зник місцевий підприємець Тарас Ярмушко.

Його шукали кілька днів поки його тіло не спливло в річці Замчисько. Працівники міліції, провівши перевірку, вирішили, що чоловік втопився тож у порушенні кримінальної справи відмовили. Втім, батьки загиблого були переконані, що їхнього сина вбили. Мати Тараса Ярмушка, не чекаючи допомоги правоохоронців, вирішила провести власне розслідування і здійснити самосуд над тими, хто був причетний до вбивства Тараса.

У причетності до цього вбивства мати Тараса запідозрила одну з його знайомих Наталію – ця дівчина нібито бачила або ж навіть допомагала вбивати її сина. Тоді Зоя замовила вбивство Наталії колишньому зеку. Вартість питання – 7000 доларів. Втім, цим планам завадили співробітники УБОЗу, які дізнались про підготовку замаху.

Після затримання Зоя продовжувала наполягати, що її сина таки вбили. Тоді УБОЗівці підняли матеріали про загибель Тараса Ярмушка і провели нове розслідування. Результати не забарились – через тиждень вдалося затримати підозрюваного у вбивстві підприємця – зараз він на ваших екранах. Це раніше 7 разів судимий житель Костополя. Того травневого дня 2009-ого року між ним і Тарасом Ярмушком виникла сварка, яка закінчилась вбивством. Мати Тараса Ярмушка зараз знаходиться в СІЗО і чекає завершення досудового слідства. За словами правоохоронців, вона задоволена, що їй не вдалося організувати вбивство невинної дівчини, а вбивця її сина, хоч і через рік, але таки опинився за ґратами. Чому так пізно, мають з’ясувати слідчі обласної прокуратури та УМВС. Адже через некомпетентність працівників Костопільського райвідділу міліції вбивця Тараса Ярмушка понад рік був на волі, а його мати ледь не вбила безневинну дівчину.