Традиційно, 1 вересня у школах області лунає перший дзвінок. Цей навчальний рік особливий, адже стартувала наймасштабніша реформа в освіті – Нова Українська Школа

Вишиванки, синьо-жовті кульки, квіти, перший дзвінок і привітання ізпочатком навчального року – так у школярів Рівне нщини привітали з початком навчального року. 1 вересня до НУШ пішло понад 18,5 тис. першокласників, а це на 2 тис. більше, ніж минулого навчального року.

Голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко зазначив: «На забезпечення Нової Української Школи надійшла субвенція з державного бюджету у розмірі 58 мільйонів гривень. Придбали дидактичні матеріали, сучасні одномісних парти, а також комп’ютерне обладнання»

В рамках реалізації НУШ Рівне нська область отримала ігрові набори Six Bricks – це 6 цеглинок ЛЕГО у кількості 18,7 тис. одиниць. До створення та облаштування Нового Освітнього Простору долучаються педагогічні працівники, технічний персонал, учні та їх батьки.

«В області успішно функціонує 23 опорні школи та придбано 21 шкільний автобус. Рівне нщина із державного бюджету отримала кошти на оснащення закладів загальної середньої освіти кабінетами: фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійними засобами навчання», - розповів Олексій Муляренко.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.