В області за гроші Євросоюзу реалізують проект з модернізації професії швейного виробництва.

Стартап«Модернізація професій швейного виробництва. Розвиток людського капіталу державного професійно-технічного навчального закладу «Березнівське вище професійне училище» переміг у конкурсі в рамках Програми підтримки секторальної політики України

«Всього від Рівне нщини було подано 21 проект. Разом з тим, жорсткий конкурсний відбір лише один стартап з області. Втім, перспективний, - коментує заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко. – Адже, на сьогодні, професія швейного виробництва набуває популярності. А в контексті переміщення ринків швейної справи із заходу на схід Європи, кваліфіковані фахівці будуть однозначно затребуваними. Головні завдання проекту – як працевлаштування наших працівників, так і започаткування власної швейної справи зі створенням нових робочих місць».

Загальна вартість реалізації проекту – 1,525 мільйонів гривень, з яких 1,373 мільйони за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС, 152,5 тисяч гривень – кошти обласного бюджету.

Як розповідає заступник начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Петро Коржевський, проект передбачає створення на базі Березнівського вищого професійного училища майстерні, обладнаної сучасним устаткуванням – від швейних машин до розкрійних столів. Така матеріально-технічна база дасть можливість підвищити якість підготовки кваліфікованих фахівців. На сьогодні вже підготовлено приміщення, тож проект планують втілити вже за декілька місяців.

Усього конкурсною комісією, сформованою за участю представників різних міністерств, народних депутатів та громадськості, було допущено до розгляду 507 проектів зі всіх регіонів України. За результатом відібрано 70 регіональних стартапів за 5 напрямками: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність.

Нагадаємо, у 2016 році було підписано додаткову угоду між Урядом України та Європейською Комісією. Документ передбачає фінансову підтримку соціальної, економічної та територіальної згуртованості України і підвищення добробуту громадян по всій країні і підтримки цілей, які визначені в Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.