В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що в школу непотрібно подавати «Медичну карту дитини». Про це очільниця відомства написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За її словами, цей документ ще від березня 2018 року більше не потрібен для прийняття дитини до школи (https://goo.gl/W8Tx9F), проте досі у деяких навчальних закладах його продовжують вимагати за звичкою.

"Тож нагадую освітянам, батькам та медикам - «Медична карта дитини» більше не потрібна!",- пише Супрун.

Уляна Супрун зауважує, що зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого сімейного лікаря або педіатра, та отримати стандартні довідки:

1️. Довідка форми № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду»

Ваш педіатр чи сімейний лікар видасть цю довідку після огляду дитини.

У довідці для школи лікар зазначає:

✅ прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать; ✅ місце проживання дитини, телефон батьків; ✅ найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас; ✅ дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного); ✅ висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис); ✅ групу для занять фізичною культурою; ✅ рекомендації.

За необхідності лікар може направити дитину на вакцинацію, базові аналізи чи до вузьких спеціалістів.

2️. Довідка форми № 063/о «Карта профілактичних щеплень»

Вона містить інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб.