23 серпня, у День державного прапора України, у місті Рівному було створено першу в області військову частину Національної гвардії України.

Військова частина 3055 була створена на базі 3 батальйону 2 Галицької бригади Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Раніше військова частина з таким номером дислокувалася у місті Євпаторія. Після анексії Криму вона була виведена з окупованої території.

23 серпня на плацу, на разі вже колишнього батальйону бригади, було оголошено наказ Командувача Національної гвардії України генерал-полковника Юрія Аллєрова, про створення військової частини Нацгвардії та призначення командиром частини підполковника Сергія Гайдука.

На урочистості з нагоди створення частини прибули представники місцевих органів влади, взаємодіючих органів та ветерани.

Новостворена військова частина буде у складі 2 Галицької бригади Національної гвардії України, управління якої знаходиться у місті Львові.

«На неї будуть покладені завдання з охорони громадського порядку, конвоювання підсудних, засуджених та охорони державних установ. Окрім того плануються введення роти з охорони громадського порядку у місті Сарни», - розповів представникам ЗМІ заступник командира 2 Галицької бригади по роботі з особовим складом полковник Олександр Задворний.