Некомпетентність працівників Костопільського райвідділу міліції ледь не призвела до вбивства. Мова йде про справу Тараса Ярмушка – костопільського бізнесмена, якого наприкінці травня 2009-ого року знайшли мертвим у річці Замчисько.

Місцеві правоохоронці наполягали, що чоловік втопився. Втім, його батьки в цю версію відразу не повірили, адже їхній син з дитинства боявся води.

Окрім цього, на тілі Тараса Ярмушка рідні знайшли сліди побоїв, та навіть це не змусило правоохоронців розслідувати загадкову загибель чоловіка. Через деякий час костопільські міліціонери остаточно відмовили у порушенні кримінальної справи. Тож мати Тараса, не маючи надії на правоохоронців, вирішила провести власне розслідування.

Виконати вбивство на замовлення мав колишній зек, який отримав від жінки аванс. Скільки саме, у прокуратурі не кажуть. Втім, зробити це йому завадили співробітники Рівне нського УБОЗу, які отримали оперативну інформацію про підготовку замаху.

Після арешту підозрювана в організації замаху на вбивство продовжувала наполягати, що її сина таки вбили. Тоді правоохоронці вирішили перевірити, чи бува, не поспішили костопільські стражі порядку, відмовивши у порушенні кримінальної справи за фактом загибелі Тараса Ярмушка.

Кого підозрюють у вбивстві Тараса Ярмушка, в прокуратурі не кажуть. Мовляв, це таємниця слідства. Так само як і не розповідають чи будуть притягнуті до відповідальності ті працівники міліції через чию некомпетентність, мало не відбулося вбивство на замовлення. Адже якби свого часу костопільські міліціонери професійно провели свою роботу, вбивця Тараса Ярмушка вже давно був би за ґратами, а його мати – на волі.