Міф про те, що людям похилого віку нічого не потрібно, що вони втратили інтерес до життя і займаються тільки онуками, обговоренням сусідів на лавочці і переглядом мильних опер, повністю зруйнований.

Багато українських пенсіонери ходять зі скандинавськими палицями, відвідують виставки і театри, вчать англійську та освоюють комп'ютер. Але, на жаль, пенсії у багатьох настільки низькі, що ведення активного соціального та культурного життя не все собі можуть дозволити.

На "Громадський бюджет" рівнянка Людмила Мельник подала проект під назвою "Шануй старих".

Головною метою проекту є купівля обладнання, яке дасть можливість організувати дозвілля людей поважного віку. Це допоможе урізноманітнити та зробити яскравішим їхнє життя.

За словами авторки, у місті часто організовують заходи для дітей, молоді, а про людей поважного віку забувають, хоча вони теж потребують уваги та спілкування.

Обладнання, яке планується закупити буде використовуватися для проведення навчальних та культурних заходів. Зокрема таких як комп'ютерні курси, організація творчих вечорів, проведення майстер-класів, курсів вивчення англійської та польської мов, спортивних заходів.

Реалізація проекту дасть можливість:
- покращити комунікацію між людьми поважного віку;
- урізноманітнити життя вищевказаної категорії населення;
- створити платформу, де кожен зможе реалізовувати свої потреби в допомозі для інших;
- підвищити активність людей поважного віку, а головне - дати можливість полюбити життя.

Суму на реалізацію проекту просять в розмірі 126 тисяч гривень. Зараз проект знаходиться на розгляді місцевої влади. За 6 тижнів він переходить на етап загальноміського відкритого голосування.