У віддаленому Дубровицькому районі вже успішно діють дві об’єднані територіальні громади – Миляцька та Висоцька.

Нині у районі ведеться робота щодо подальшої реформи децентралізації.

Перспективи утворення громади з центром у місті Дубровиця вже обговорювали неодноразово. Але питання і досі залишається відкритим.

Консультанти з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС Рівне нського РВ АМУ знову провели зустріч задля обговорення подальшого об’єднання з представниками міста, головою, заступниками, секретарем ради.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер наголосила – потрібно проаналізувати усі можливі надходження у громаду. Адже після об’єднання – відповідальність , як і повноваження зростають.

Виконавчий директор РРВ АМУ Тетяна Грещук каже – якщо не маєте підтримки від усіх потенційних однодумців, тоді варто їх зацікавити, наприклад позитивними змінами у місті.

Міський голова Богдан Микульський висловив своє бачення щодо подальшого об’єднання:

«Окрім вже діючих двох ОТГ, у районі потрібно створити ще 2 громади. Адже якщо усіх, хто залишився приєднати до Дубровиці – це буде складно у фінансовому плані. Нині Дубровиця у фінансових показниках досягла свого піку. Ми усіх підприємців «вивели з тіні», тобто у нас усі працюють відкрито, і платять податки. Ми маємо незначне перевиконання бюджету 105%, але якщо ми приєднаємо усі села, то таких надходжень не буде. Адже більшість платників податків знаходяться у місті».

Консультант з правових питань Василь Курилас нагадав про процес утворення ОТГ та розповів про новації у законодавстві.

Після зустрічі консультанти відвідали об’єкти, аби побачити як місто розвивається. На проблемні тротуари комунальне підприємство вкладає бруківку, будують нові криті автобусні зупинки, ремонтують дороги, облаштували сквер пам’яті. У дворах багатоквартирних будинків встановили спортивні та дитячі ігрові майданчики. Для комунального підприємства придбали нову техніку, у планах – купити каток для вкладання асфальту.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівне нського РВ Асоціації міст України.