Ввечері, п’ятого серпня, до поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння скутером у селищі Клесів. Поліцейські розшукали транспортний засіб та встановили чоловіка, причетного до вчиненого злочину.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що 34-річний житель Клесова приїхав на відпочинок на скутері «Suzuki Lets» до водойми. Поки пішов купатися, зловмисник на його двоколісному поїхав у невідомому напрямку. Як з’ясувалося згодом, на одній з вулиць селища він не впорався із керуванням та в’їхав у припарковане авто «Skoda». Власник пошкодженого легковика залишив скутер як заставу, аби винуватець пригоди компенсував йому завдані збитки, однак не знав, що транспортний засіб — викрадений. У результаті проведених розшукових заходів сарненські поліцейські встановили особу, причетну до вчинених правопорушень. Ним виявився 34-річний місцевий житель, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом триває досудове розслідування за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої жителю Клесова статті передбачає штраф від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.