6 серпня у Дубні починає працювати археологічна експедиція, у якій зможуть взяти участь усі бажаючі, незалежно від статті та віку. Місцем її проведення буде урочище "Острів Дубовець", розташоване в заплаві річки Ікви.

Планується дослідження стоянки мисливців кам’яної доби, поселення мідного віку, доби бронзи, ранньозалізного віку та слов’ян.

Перлиною острова є нині неіснуючий Підборецький жіночий монастир, заснований князем Василем Острозьким в 1592 р.

Одним із завдань експедиції буде виявлення та вивчення решток цього монастиря. Також будуть відбуватись зйомки документального науково-популярного фільму про розкопки.

Триватиме експедиція протягом серпня-вересня.

Волонтерам будуть створенні всі умови для того, щоб попрактикуватися у польових археологічних дослідженнях та розширити свої знання із історії міста Дубна.

Від організаторів: облаштування польового табору, забезпечення інструментами, навчання тонкощам роботи археолога, цікаві розповіді, ситний обід польової кухні.

Від учасників: жага до знань, позитивний настрій, бажання плідно попрацювати заради врятування цінної археологічної пам'ятки.

Ваші знахідки потім будуть експонуватися в Дубенському замку, ви матимете можливість стати героями фільму (за бажанням), а головне – спробуєте себе в якості справжніх археологів, і хтозна, можливо, навіть захочете почати власну наукову кар’єру.

Основна мета залучення волонтерів – просвітницька робота. Ми не хочемо використати молодь в якості робочої сили, і вся важка праця буде перекладена на найманих робітників, тому шановні батьки, не бійтесь відпускати дітей, а ще краще приходьте разом з ними.

Зареєструватись для участі в експедиції можна за посиланням.

pic