Бути помічником для кожної родини, яка потребує допомоги. За таким принципом працюють фахівці Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на Рівненщині.

Завдяки їхній роботі багатьом сім’ям вдається впорядкувати своє життя та вийти з кризи.

Різні життєві проблеми приводять людей до центрів. Одну із багатьох соціальних історій розповіла директорка Рівне нського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Талт.

«За кожною проблемою стоїть чиясь доля, чиїсь сльози чи непорозуміння. Для прикладу, одинокий вдівець, який має двох неповнолітніх дітей, запив та неналежно виконував свої обов’язки. Справа йшла до позбавлення його батьківських прав. Наші фахівці тривалий час працювали з чоловіком, щоб вивести його з кризового стану. У результаті вдалося допомогти чоловіку змінити свою поведінку та спосіб життя. Дітей йому повернули».

Директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ананій Бучак каже, що до «лікування» кризових родин долучаються й ті сім’ї, які нещодавно були в аналогічній ситуації:

«Днями одна із сімей віддала дитячу коляску практично «з рук в руки» іншій, в якої нещодавно народилась дитина. Така підмога для родини вагома, бо пологи були складними, а виплати по народженню дитини ще не були оформлені - є проблеми з документами. У ситуації вже розбираються фахівці міського центру спільно з колегами управління соцзахисту».

Загалом зпочатку року до Центрів за допомогою звернулося майже 11,5 тисяч сімей.

Понад 9 тисяч родин, у яких виховується понад 15 тисяч дітей, соціальні працівники проінспектували та обстежили їхні житлово-побутові умови проживання.

Так, найбільше кризових сімей – понад 1300 – потребували підтримки у налагодженні зв’язків з членами родини, сприянні в оформленні відновлення документів та призначенні соціальних допомог. Близько тисячі родинам допомогли у вирішенні житлово-побутових проблем. Майже стільки ж отримали гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.