В Рівненському військовому госпіталі відбувся завершальний етап місячного стажування семи інтернів Української військово-медичної академії.

За добросовісне ставлення, старанність та ініціативність в навчанні їх було відзначено листами-подяками від імені керівництва медичної установи.

Серед групи молодших лейтенантів, які закінчили перший курс відповідно до обраного фаху та успішно завершили інтернатуру були спеціалісти з хірургії, терапії, анестезіології та загальної практики.

– Наша практика полягала в отриманні практичного досвіду з кваліфікаційної та спеціалізованої медичної допомоги, – розповіла стажер терапевтичного відділення Ольга Єдинак.

- Тут цікаво, роботи вистачає. Госпіталь порівняно невеликий, але відділень багато і є чому навчитися. До цього кожен з нас пройшов місячну практику у військових частинах тож вже знаємо, що таке медичний пункт, як ведеться документація, алгоритм роботи. Проте для того, щоб стати повноцінним лікарем ми повинні знати особливості роботи зі стаціонарними хворими. Під керівництвом досвідчених лікарів вели своїх пацієнтів, оглядали хворих, брали участь у консультаціях, проводили самостійний прийом хворих.

З метою набуття нових знань та навичок інтерни попрацювали в усіх відділеннях, поліклініці, Рівне нському військовому полігоні. Також вони брали участь в добових чергуваннях у якості помічників чергового госпіталю.

Стажерові хірургічного відділення Миколі Романчуку, який теж з Острога найбільше запам’ятаються участі в оперативних втручаннях. Зокрема, операція щодо репозиції кісткових уламків перелому променевої кістки, накладання пластини. Хлопець певен досвід здобутий тут стане його хорошим початком в якості військового хірурга.

Як зазначив провідний хірург госпіталю підполковник медичної служби Василь Савич, в навчанні немає дрібниць, тому інтерни-хірурги брали участь в усіх оперативних втручаннях у відділеннях гнійної хірургії, ЛОРу, травматології. Вели післяопераційних пацієнтів до виписки, представляли їх на військово-лікарську комісію тощо.

- Для молодших лейтенантів, як і для нас усіх не було поняття нормованого робочого дня. Якщо з вечора поступав хірургічний хворий, то питання відпочинку ставало другоплановим. Кожен із них чудово впорався із завданням. Вони молоді, завзяті та ініціативні – саме таким я бачу майбутнє військової медицини.

Впродовж останніх років в Рівне нському військовому госпіталі лікарську практику отримали близько двох десятків слухачів першого та другого курсів Української військово-медичної академії.

Повідомляє прес-офіцер Міністерства оборони України в Рівне нській області Віктор Шубец.

pic



pic



pic