Всі проекти Рівненщини підтримані. Тож в області зведуть 34 сучасних нових амбулаторії у сільській місцевості. Така кількість є однією з найбільших в Україні

Медзакладибудуватимуться у 2018 році за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини.

За словами голови Рівне нської ОДА Олексія Муляренка, Рівне нщина увійшла у число 15 регіонів, де реалізовуватиметься проект розвитку медицини у сільській місцевості:

«Це президентська ініціатива. Нею передбачено будівництво нових амбулаторій чи не в усіх районах нашої області, а в окремих – навіть кілька. Їх будуватимуть згідно нових технічних вимог з класом енергоефективності. Заклади первинки матимуть медичне обладнання, у тому числі й телемедичне. У переліку затверджених проектів амбулаторії моно-практики з 1 або 2 лікарями без житла та з житлом, а також заклади групової практики на 3-4 лікаря», - коментує голова ОДА Олексій Муляренко.

Окрім того, нині уряд працює над критеріями для закупівлі транспорту для первинки.

Загалом в області активно тривають підготовчі роботи для будівництва. На 20 амбулаторій розроблена проектно-кошторисна документація та подана на експертизу.

Роботи киплять й у сільських громадах. Місцева влада працює над документацією на відведення земельних ділянок під будівництво. Також на місцях мають передбачити 20 % коштів задля співфінансування.

Загалом на будівництво амбулаторій для Рівне нщини передбачили державну субвенцію 232 мільйона гривень.

Нагадаємо, за ініціативи Президента України Петра Порошенка, парламентом був проголосований закон щодо розвитку первинної допомоги у сільській місцевості. Імплементація закону 2206 полягає не тільки у запровадженні сучасних підходів до приміщень і медичного обладнання, а в першу чергу – новітніх методів, телемедицини, які можуть записувати дані, передавати їх на вторинний рівень і отримувати дуже швидку консультацію від фахових лікарів з вузькопрофільних питань.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.