Міністерство освіти України та "Укрзалізниця" уклали меморандум про співпрацю.

Тепер структури співпрацюватимуть над підготовкою залізничників і їх працевлаштуванням, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Угода передбачає нові можливості як для закладів профосвіти, так і для вишів.

Сторони домовилися, що робота з підготовки фахівців залізничної галузі триватиме за двома напрямами - теоретичним та практичним.

Теоретичний блок включатиме оновлення освітніх програм, організацію тематичних конференцій, круглих столів та семінарів. Фахівців “Укрзалізниці” залучатимуть до роботи в екзаменаційних комісіях, співпраці над дипломними проектами тощо.

Практичний блок допомагатиме студентам та учням закріпити отримані під час навчання знання. Так, “Укрзалізниця” організовуватиме практику на базі своїх регіональних філій, допомагатиме покращувати матеріально-технічну базу тим закладам освіти, які готують фахівців для залізничного транспорту.

Щоб майстри та викладачі також краще розумілися на новітніх технологіях та опановували сучасну техніку, їм пропонуватимуть стажування на профільних підприємствах.

Одним з важливих пунктів меморандуму є те, що “Укрзалізниця” допомагатиме випускникам отримувати роботу в підрозділах її регіональних філії.