Трикратний чемпіон України з кікбоксингу, переможець численних обласних та всеукраїнських змагань, вихованець та тренер рівненського бійцівського клубу "Легіон" Дмитро Гринчак здобув перемогу у міжнародному професійному турнірі з ММА "Бушидо 74". Яскраве спортивне шоу, у якому взяли участь представники з понад 10 країн світу, відбулось у столиці Литви - Вільнюсі. Дмитро та тренер клубу Поленчук Микола розповіли читачам Rivne1.tv про підготовку до змагань та особливості поєдинку.

Довідка: Гринчак Дмитро Євгенович
Вік: 21 рік
Вага: 85 кг
Вид спорту: кікбоксинг



pic



pic



pic

Дмитре, як почалась Ваша спортивна кар’єра?

- Я займаюсь спортом з дитинства, і хоч він завжди мене супроводжував, я ніколи не думав, що спортом буду заробляти на життя. Та зустрівши однодумців, знайшовши місце для якісних тренувань, зрозумів, що любов до спорту з улюбленого хобі переросла у професію.

Чим особливий турнір Бушидо 74 з ММА?

- Для нашої команди участь у таких турнірах має велике значення. Це неймовірно високий рівень: професійні бої, представники з багатьох країн світу, телетрансляція у прямому ефірі на місцевих українських та литовських каналах та у «Youtube». Також у мене був дуже потужний суперник - чемпіон Литви з 13-річним досвідом, переможець численних змагань. У залі було понад 6000 глядачів, я вперше брав участь у такому масштабному турнірі.

Як тривала підготовка до змагань?

- До турніру мене готували тренери Поленчук Микола та Михасик Олександр. В силу обставин ми не мали багато часу на підготовку, а до бажаної вагової категорії у мене було 13 зайвих кілограмів, тож тренери поставили задачу швидко та продуктивно готуватись. Формула проста: інтенсивні тренування та дефіцит у харчуванні - ось і все, що потрібно для успішного результату. Важливу роль грають грамотні та інтенсивні навантаження. Я тренувався 2 рази на день: щовечора було планове тренування з тренерами, а також біг по 10-15 км.

Що, на Вашу думку, є головним для перемоги?

- Фізична підготовка та техніка боксу дає впевненість на рингу, адже для того, щоб досягти успіху в ММА, потрібно бути добре підготовленим у інших видах єдиноборств та боксі. Та, на мою думку, основне - це, звичайно, настрій, з яким ти виходиш на ринг. Адже саме сила духу, моральна підготовка бійця - це вже половина успіху. Страх відчувається одразу, тож потрібно максимально сконцентруватися, бути спокійним та врівноваженим протягом усього бою.



pic

Поленчук Микола Леонідович, тренер з боксу бійцівського клубу “Легіон”:

- Ми готували Дмитра до турніру разом з тренером з тайського боксу Олександром Михасиком. Я працював над ударною технікою боксу, а Олександр вдосконалював напрацювання ногами. Радує те, що у такому невеликому місті, як Рівне , можуть вирости професійні бійці. Lля того, щоб готуватись до змагань, потрібно лише сильне бажання та тренерський супровід.



pic



pic