Понад пів сотні перевізників зібралися вчора, 26 липня, в управлінні патрульної поліції Рівненської області на нараді щодо виконання плану заходів спрямованих на покращення безпеки транспортування пасажирів

Враховуючи те, що все частіше у дорожньо-транспортні пригоди потрапляють водії маршрутних транспортних засобів управління патрульної поліції в Рівне нській області стало ініціатором діалогу з усіма причетними до цього сторонами.

Заступник начальника УПП в Рівне нській області ДПП, старший лейтенант поліції Андріан Горбачевський зауважив, що за 6 місяців поточного року на автодорогах Рівне нщини трапилось понад 1000 ДТП, 230 з них із потерпілими, 44 особи загинуло, ще 300 отримали травми. Дані показники є недопустимими, тому проблему потрібно вирішувати.

Начальник відділу безпеки дорожнього руху управління, майор поліції Коханюк Сергій, зазначив, що під час ранкового випуску маршрутних транспортних засобів на лінію, у кожного сьомого виявляють порушення, з якими надавати послуги перевезення пасажирів суворо заборонено.

Віталій Миронюк начальник управління транспорту і зв'язку Рівного також наголосив, що автобуси знаходиться в неналежному стані й в середині салону: сидіння для пасажирів не закріплені, санітарна ситуація незадовільна.

Начальник управління Укртрансбезпеки Микола Коваленко зазначив, що за 5 днів посиленого контролю перевірено понад 190 маршрутних транспортних засобів, виявлено 69 порушень, як технічного стану, так і неналежного оформлення документів, складено 49 протоколів за вищезазначені порушення рішення в яких прийматиме суд.

Уже під час активного діалогу запрошені намагалися порозумітися та знайти шляхи вирішення вказаних проблем.

Одне стало зрозумілим усім - за пересічних громадян, які за декілька гривень довіряють своє життя перевізнику, відповідає кожен з присутніх. Саме тому нашою спільною метою є організація безпечного та комфортного транспортування не лише на території нашої області, але й в усій країні загалом.

Інформує патрульна поліція Рівного.