Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я (*Уляна Супрун*) на своїй сторінці у ((https://www.facebook.com/ulanasuprun/?ref=br_rs)(Facebook)) розповіла про шкоду надмірного вживання солодощів, зокрема цукру на здоров'я людини.

Уляна Супрун розповідає, що в натуральному вигляді цукор містять фрукти, овочі, зернові та молочні продукти. В їх складі він в основному існує у формі фруктози та лактози. Для організму вони важливі, адже наше тіло перетворює ці продукти повільно, а цукор в них забезпечує стійкою енергією наші клітини.

"Більшу небезпеку для здоров‘я мають додані цукри, тобто ті, які штучно додають до продуктів, щоб зробити їх смачнішими. Наприклад, до солодких газованих напоїв, ароматизованих йогуртів та більшості десертів - тістечок, тортів та печива.", - пише Супрун.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, рекомендує обмежити споживання вільного цукру до 10% від загальної кількості спожитих калорій. Для людей, які щодня витрачають у середньому 2000 ккал (а це більшість дорослих, які ведуть малоактивний спосіб життя) - до 50 г на добу (10 чайних ложок).

А також додає, якщо людині важко відмовитися від солодкого - тоді пробуйте готувати власні десерти, бо солодощі з магазину зазвичай перенасичені шкідливими доданими цукрами та іншими домішками. Контролюйте порції та кількість солодкого. Часто обмеження на улюблені продукти породжують ще більше бажання їх отримати. А також, одразу чітко визначайте порцію. Цей спосіб часто вартує великої кількості зусиль, адже здається важко дати спокій вже розпочатій пачці печива